Dressuurstal De Haarhof

Instructie   Africhting   Pension

Het team van Dressuurstal De Haarhof bestaat uit:

 


Odilia Arkema

Odilia is op haar 8ste jaar begonnen met haar eerste pony. Al op jonge leeftijd stapte ze over naar de paarden en heeft ze met Ramago vele kampioenschappen gewonnen. Met Ramago heeft ze ook voor het eerst haar entree gemaakt bij de NVDR(toenmalige SUBTOP). Naast haar lerarenopleiding Nederlands, heeft ze ook de instructeursopleiding ORUN afgerond. In 1989 is ze begonnen als lerares Nederlands, daarnaast groeide het aantal lessen en paarden gestaag. Vele paarden heeft ze opgeleid in de dressuur (t/m Prix St george). Een van haar specialiteiten is het africhten van jonge talentvolle dressuurpaarden, die worden uitgebracht in onder andere PAVO-cup. Odilia is tevens ZZLicht-dressuur jurylid.

In 1994 is Odilia met Dressuurstal De Haarhof gestart. Door de gestage groei is Odilia in 1998 gestopt als lerares en heeft ze zich fulltime gestort op het bedrijf. Naast het runnen van het bedrijf is ze ook nog moeder van Robert en Margot.

Gerard Arkema.

Gerard is ook al lang besmet met het paardenvirus. Heeft diverse paarden naar de Z2-dressuur gereden. Na zijn studie bedrijfsinformatica is hij werkzaam bij een 300 medewerkers tellend ICT-bedrijf waar hij nu deel uit maakt van het managementteam. Naast deze fulltime baan brengt hij twee paarden uit in de dressuur en doet alle administratieve werkzaamheden en helpt daarnaast ook elk vrij moment met alle andere werkzaamheden. Ook op bestuurlijk vlak is Gerard actief, hij maakt deel uit van de besturen van CH Westerkwartier, Starsale Auctions en KNHS Regio Groningen. Ook vertegenwoordigt Gerard de Regio Groningen in het KNHS Dressuurforum. Op concoursen is Gerard ook regelmatig te vinden als jurylid. Hij is bevoegd te jureren t/m de ZZ-Licht-dressuur.

Janna Zijlstra

Janna komt een aantal keren per week een paar jonge paarden rijden. Ze heeft zelf thuis een Friese merrie waarmee ze wedstrijden rijdt in de klasse Z1.

    

Sanne van Wijk

Sanne is iedere ochtend bij ons op stal werkzaam. Zij zorgt er voor dat alle paarden er weer netjes bij staan en de stallen schoon zijn.

Renske de Vries

Renske is een van onze weekendhulpen. Trouw komt ze iedere zaterdag en zondag helpen op stal. Renske studeert nog aan de RijksUniversteit in Groningen. In haar vrije tijd is ze te vinden bij haar pony Esperanza, waarmee ze af en toe ook wedstrijden rijdt.

Margot Arkema

Margot is met haar negentien jaar de jongste in de rij.  Margot is op 3-jarige leeftijd al begonnen met de ouwe rot in het vak Binky. Daar heeft ze heel wat mee af gecrosst. Op haar vijfde is ze serieus verder gegaan met Gregor, een A-welsh. Ze heeft hiermee ook haar eerste wedstrijden gereden. Ze heeft Gregor succesvol uitgebracht tot en met de klasse L2. Met Feuerhan King is ze reserve-kampioen L1 (2010), reservekampioen M1(2011) en reservekampioen Z1 (2012) geworden. Met Feuerhan King mheeft ze haar ponytijd succesvol afgesloten in de klasse Z2. Inmiddels start ze diverse paarden op concours. Haar favoriet Gavaristo start ze inmiddels ZZLicht. Met Gavaristo was ze reserve-kampioen in de klasse L1 op de outdoor- kampioenschappen 2015. In 2017 werd ze regio kampioen in de klasse M2. In 2018 werd ze indoor reserve kampioen met Gavaristo in de Z1 en outdoor kampioen in de klasse Z2. Ook met Happy mocht ze in de M1 naar de Hippiade 2018.

 

Saskia Sinning.

Saskia komt ieder weekend en in de vakanties om alle stalwerkzaamheden te verrichten.

 

Elk jaar hebben we een aantal stagiaires. Als je belangstelling hebt om ons team te versterkken, neem dan contact op.

 

Sponsoren

 

Certificaten