Dressuurstal De Haarhof

Instructie   Africhting   Pension Terug naar het overzicht

Parkstadconcours Veendam

zondag 21 september 2008

Afgelopen weekeinde werd traditioneel als laatste wedstrijd van het buitenseizoen het Parkstadconcours te Veendam aangedaan. Op vrijdag was het de beurt aan Zeppo, Zotango en Ultimo, allemaal door Odilia voorgesteld. Zeppo mocht als eerste starten in een grote L1-baan. Hij was goed aan de hulpen en vond de bloemen en hekjes de normaalste zaak van de wereld. En dat terwijl het slechts z’n derde wedstrijd was.    Super braaf dus!!!     Een score van 195 en 192 viel hen te deel. Een derde en vijfde prijs. Als tweede mocht Ultimo na lange tijd weer de baan in. Hij liet mooie stukken zien, maar was het een keer helemaal niet met Odilia eens. De scores bleven op 200 en 197 staan. Als laatste, na lang wachten op de trailer, was Zotango aanzet. Hij had er zin in en vond alles heel lollig. Kortom hij maakte er een feestje van!!!! In de eerste proef 178 punten, beetje laag, maar goed. In de tweede proef vond hij het allemaal wel genoeg geweest, de score was toch nog 183 punten.

Zaterdag een rustdag, veel lesgegeven en alles weer klaar gemaakt voor de zondag.

In alle vroegte vertrokken we met twee trailers naar Veendam. In de ene, Vancet en Verden. In de andere Whitenose en Special Esprit. Iris mocht als eerste starten in de L2. Dat deed ze meteen goed, want in de eerste proef scoorde ze 205 punten met een compliment van de jury! In de tweede proef nog eens 192 punten. Goed voor een tweede en derde prijs. Vancet en Gerard mochten vlak na Whitenose en Iris. Vancet liep eigenlijk twee keurige proeven. De jury dacht er in de eerste proef helaas anders over! Een score van 177 punten was het resultaat. In de tweede werden ze uiteindelijk vijfde met 189 punten. Iris mocht met Special Esprit ook mee doen aan de finale van de DCSO. Deze finale werd verreden in de vorm van een kur. Iris en Special Esprit eindigden op en fraaie derde plaats.

Later op de ochtend mocht Verden in de M2-baan. In de eerste proef 202 punten met eveneens een compliment van de jury. Ook de tweede jury gaf een goeie score met 196 punten. Jammer dat Gerard de weg even kwijt was! Met Verden werd Gerard uiteindelijk twee keer derde. Als grote winnaar kwam Bronno Bloem uit de M2-ring met in beide proeven 210 punten. Ook nog een klein beetje ons succes, tenslotte hebben ze Victory(v. Welthit gefokt door Egbert Arkies en Trudy Westerhof) bij ons gekocht!

Al met al mooi weer, goede resultaten en een super concours!!!

Sponsoren

 

Certificaten